Back to All Events

Robert Johnson Tribute

  • Bygningen Ved Anlæget Vejle, 7100 Denmark (map)

Robert Johnson Tribute

Robert Johnson (1911 – 1938) nåede fra 1936-37 at indspille 29 sange, der fik stor indflydelse på vestlig musik. Især i blues og 60′ernes rock kan den stærke påvirkning ses i genfortolkningerne af Robert Johnsons repertoire.

Flere af Danmarks bedste blues-musikere har fundet sammen for at hylde en af de allerstørste bluesmusikere ved at fortolke alle Robert Johnsons 29 skelsættende sange:

"Alle 29" - en hyldest til Robert Johnson

 

Troels Jensen

TROELS JENSEN er uden tvivl en af Danmarks allerstørste bluesartister og med en lang og imponerende karriere bag sig har han i en menneskealder været med til at definere det danske bluesmiljø, han turnerer aktivt med bl.a. Delta Bluesband.

Troels Jensen modtog prisen “Årets Danske Bluesnavn” i 2002.

 

Nisse Thorbjørn

NISSE THORBJØRN er måske mest kendt med sit orkester Copenhagen Slim Band og for sit samarbejde med John Primer og Lurrie Bell som han spillede med i Chicago første gang i 2003, det er også herfra at han fik tilnavnet “Copenhagen Slim”.
Nisse Thorbjørn slog for alvor sit navn fast i 2009 med udgivelsen af “CPH Slim”, hvor hans samarbejde med bl.a. Peter Thorup og Kira Skov blev tildelt 4 Hjerter i Politiken.

Nisse Thorbjørn modtog prisen “Årets Danske Bluesnavn” i 2009.

 

Kenn Lending

Det er i spidsen for sit super funky blues band, at KENN LENDING er bedst kendt. Men i mange år har han også dyrket sin akustiske guitar, på landets mere intime musiksteder. Samarbejdet med den legendariske bluesmand Champion Jack Dupree og deres fælles 1000 koncerter sammen var det der for alvor etablerede ham som en internationalt anerkendt fortolker af afroamerikansk Blues.

Kenn Lending modtog Copenhagen Blues Festivals Jubilæumspris i 2005.

 

H.P. Lange

H.P. LANGE er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. Som en af de få fortolkere af den akustiske bluestradition, har han siden mid-80’erne spillet mere end 100 koncerter om året i Danmark og udlandet – lige fra små klubber til de store blues & jazz festivaler. H.P. Lange har udgivet 9 cd’er i eget navn. To af dem har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bl.a. for bedste folk-instrumentalist.

H.P. Lange modtog prisen “Årets Danske Bluesnavn” i 2011.

 

Hans Knudsen

HANS KNUDSEN er kendt både i jazz og blueskredse som en yderst kompetent og bredt stilmæssigt funderet pianist – og meget vellidt blandt sine kolleger, kan Hans Knudsen fylde kalenderen med invitationer som gæstesolist eller sideman i mange forskellige blues- og jazzsammenhænge, og han er på alle måder en særdeles aktiv og populær bluespianist og spillemand.

Hans Knudsen modtog prisen “Årets Danske Bluesnavn” i 2014.

Kilde: www.crossroads-vejle.dk