Back to All Events

SVEN ZETTERBERG BLUES BAND (SWE)

  • Bygningen Ved Anlæget Vejle, 7100 Denmark (map)

»Nordens blues konge«
King of blues and southern soul - Legendary blues & soul man

Kilde: www.svenzetterberg.com

Kilde: www.svenzetterberg.com

Den svenske bluesmand Sven Zetterberg har imponeret det skandinaviske publikum siden begyndelsen af 70'erne med sin guitar, harpe og rå sjælfuld vokal.

Sven blev født i 1952 i Skarblacks, Sverige, og begyndte at spille harmonika i en alder af 12, da han opdagede Little Walter. Hans første band, Telge Blues, blev dannet i 1972 og spillede på den svenske klubscene i en årrække, efterfulgt af dannelsen af Sven Zetterberg og Chicago Express. Dette band, var i ti år toppen af den svenske blues scene og indspillede fire albums - The Blue Solution 1990, Watch Your Step 1991, Permanent Blue 1995, og Steppin' Out i 1996 - før de blev opløst.

Gennem årene har Zetterberg lært af og spillet med et væld af store amerikanske bluesnavne der har optrådt i Skandinavien, herunder Jimmy Rogers, Sunnyland Slim, og Jimmy McCracklin. I 1979 rejste Zetterberg til Amerika, direkte til Chicago, hvor han fik kontakt med flere betydende musikere. Dette kulminerede i 1983-albummet Chicago Blues Meeting. Zetterberg fortsatte med at turnere og udgive plader, herunder hans første soloindspilning Blues From Within på Amigo label i 1999. Let Me Get Over It fulgte i foråret 2001.

Sven Zetterberg er “The Real Deal” og forholder sig seriøst til traditionen og forløser den smukt. Sven er flere gange kåret som Skandinaviens bedste på blues-harp, han er en af de guitarister, der spiller så det ryger fra strengene og han synger, så man tænker på de største af de største amerikanske blues-ikoner, når du lytter til Sven Zetterberg.

Kilde: www.crossroads-vejle.dk
Earlier Event: October 3
Motor City Blues Company (DK)
Later Event: November 10
Walter Trout (US)