Esben Just Trio (DK)
Dec
26
7:00 PM19:00

Esben Just Trio (DK)

”Trioen hvor musikken og groovet kommer i første række”
”Spilleglæde og kærlighed og fred i dalen”

Foto: www.facebook.com/EsbenJustTrio

Foto: www.facebook.com/EsbenJustTrio

"En forrygende 2. Juledags Blues Fest - hvor mottoer som ”Trioen hvor musikken og groovet kommer i første række” og ”Spilleglæde og kærlighed og fred i dalen” altid er på scenen sammen med »TRIOEN«. "

Uanset hvordan man vender og drejer det, har Esben Just altid været garant for en swingende, opløftende og underholdene oplevelse fra scenen. Musikalsk overskud, medrivende hooks og fællessang så hjerterne gløder.

Og sådan forsætter det også i 2015. Med Niels Ratzer på trommer og Ole Skipper på bas er intet umuligt og alt opnåeligt, når trekløveret går på scenen for at ramme beatet og publikum lige der hvor det gør allerbedst. Nemlig i hjertet.

Ligesom Esbens sang der på P4 og P5 for tiden opfordre til “Dont You Cry Out” er Esben Just Trio ikke for tudeprinser og tørvetrillere, men skabt til fest og farver og gang i gaden. Så vi ses derude, hvis der er en fest der trænger til et hug i bollerne og en kærlig krammer. Peace Love & Rock’n’Roll, sværere behøver det ikke at være.

Kilde: www.crossroads-vejle.dk
View Event →
Mike Wheeler Band (US)
Nov
21
7:00 PM19:00

Mike Wheeler Band (US)

A GREAT CHICAGO BLUES BAND WITH PERSONALITY

Foto: www.mikewheelerband.com

Foto: www.mikewheelerband.com

"One of the hardest working bands in Chicago"
Mike Wheeler har spillet blues i næsten tredive år.
Han har optrådt med alle de store navne fra Chicago's bluesverden

MIKE WHEELER har spillet blues siden midten af 80'erne. Han spillede sin første blues koncert med Muddy Waters sideman Lovey Lee i 1984. I begyndelsen af 90'erne, han spillede med bassist og sanger Joan Baby. Han blev derefter medlem af Cadillac Dave & The Chicago Redhots. Han kan høres på deres cd "Checking On My Baby". Mike tog også en tørn i bandet Sam Cockrell & The Groove, at spille på deres cd med titlen "I'm In The Business". Han mødte og begyndte at optræde med Nellie Tiger Travis i 1994. Derefter begyndte han at spille med Big Ray & Chicago's Most Wanted. Han kan høres på deres cd "Travelin Lite". I 1998 sluttede Mike sig til Big James & The Chicago Playboys. Han har spillet på fem cd'er med Big James herunder hans seneste "The Big Payback Live In Paris" på Blind Pig Records. Mike mødte Peaches Staten og begyndte at spille med hendes band, The Grooveshakers. Han er på deres cd "Live At Buddy Guy's Legends". Mike har optrådt med Koko Taylor, Buddy Guy, B.B. King, Shemekia Copeland, Jimmy Johnson, Son Seals, Willie Kent og alle nutidens Chicago Blues topnavne!

LARRY WILLIAMS er en basguitarist Extraordinaire med uovertruffen scene optræden og karisma. Påvirket af kunstnere som Bennie Williams, Jerome Scott, Sam Cockrell, Larry Graham, James Jamerson, Willie Dixon, Stanley Clarke og Verdine White bare for at nævne et par stykker. Larrys stil er ren og rullende, med minder om de tidligere ikoners stilarter blandet med moderne, der gør det muligt for Larry at spille med de allerbedste i branchen. Fra gospel til alternativ blues - Larry kan spille det hele. Han har spillet på en lang række af de amerikanske og internationale scener. Han har spillet optrådt med Albertina Walker, Tyrone Davis, James Cotton, Jimmy Johnson, Buddy Guy, Vicki Winans, Koko Taylor, B.B. King og George Benson og utallige andre. Han har indspillet på to store blues pladeselskaber: Blind Pig og Delmark Records. Han er et sandt eksempel på en person, der ved, hvad han er født til at gøre!

CLEO COLE begyndte i en alder af 10 at spille trommer. Han var påvirket af sin ældre bror Jethero Cole. Cleo spillede i bands gennem skoletiden og har studeret på musikkonservatoriet, hvor han blev undervist af Peter Romalis. Han begyndte at spille rundt i byen med forskellige kunstnere som Doug McDonald, Alvin Cash, Floyd Taylor, Zora Young, Maurice John Vaughn, Shirley King, Big James, Nellie Travis, Peaches Staten, Sam Cockrell og Pistol Pete. Hans indflydelse er Omar Hakim, Dennis Chambers, Billy Cobham, Bernard "Pretty" Purdie, Killer Ray Allison, Willie "Big Eyes" Smith og Willie "The Touch" Hayes. Han har rejst over hele verden. Han var en del af the Legendary Blues Cruise 2011. Han har indspillet på Blind Pig og Delmark Records. Cleo Cole er en trommeslager, som du selv skal se og høre!

BRIAN JAMES er keyboardspiller for The Mike Wheeler Band. Han har spillet og fungeret som musikalsk leder for Chi-Lites, The Drifters, Classic Five, Sugar Blue, John Lee Hooker Jr., Chico Banker og blues legenden Lonnie Brooks. Han tilfører bandet sine varierede og forskelligartede erfaringer og påvirkninger, som følge afstikkere i grupper der spiller reggae, country, jazz, rock zydeco, pop, blues og R&B.

Kilde: www.crossroads-vejle.dk
View Event →
Walter Trout (US)
Nov
10
7:00 PM19:00

Walter Trout (US)

B`Sharp præsenterer musikalsk verdensnavn på Kedelhuset, Silkeborg

Foto: Jeff Katz

Foto: Jeff Katz

Så er de sidste brikker faldet på plads. B`Sharp er stolte over at kunne præsentere en af nutidens største blues/rock navne. WALTER TROUT kommer til Silkeborg og giver koncert i Kedelhuset på Papirfabrikken.

Billetsalg starter mandag den 10. august på www.silkeborgbilletten.dk

Walter Trout har været igennem en meget hård omgang med levertransplantation og ikke mange spåede ham overlevelse, men den gamle kæmpe stod sygdommen igennem og starter nu en verdenstur, der bringer ham til Silkeborg i november.

Udover Silkeborg er det kun Frederikshavn og København der får glæde af ham.

Det sker i Silkeborg by i samarbejde med B`Sharp som vender tilbage med særdeles spændende tilbud i slutningen af oktober...

For de diskofile; her en liste med de indspildniger Walter Trout har på bagkataloget.

Canned Heat med Walter Trout
• The Boogie Assault 1981 Bedrock BEDLP5 CD
• Canned Heat Live in Oz 1981 Mystic Records MYSCD148 CD
John Mayall's Bluesbreakers med Walter Trout
• Behind The Iron Curtain 1985 Crescendo GNPD 2184 CD
• The Power of the Blues 1987 Charly CD CHARLY 212 Cd
• Life In The Jungle 1987/8 Charly CD BM 4 CD
• Chicago Line 1988 Decal CD CHARLY 202 CD
The Walter Trout Band
• Life In The Jungle 1990 Provogue PRD 70202 CD
• Prisoner of a Dream 1990 Provogue PRD 70262 CD
• Transition 1992 Provogue PRD 70442 CD
• No More Fish Jokes (live) 1992 Provogue PRD 70512 CD
• In Concert at Ohne Filter 1993 Inakustik INAK 6503-1 DVD (udgivet 2001)
• Tellin' Stories 1994 Silvertone ORE CD 530 CD
• Breaking The Rules 1995 Provogue PRD 70762 CD
• Positively Live 1995 Yakkabiz Music Video (udsolgt)
• Positively Beale Street 1997 Provogue PRD 71042 CD
• Walter Trout 1998 Ruf Records 51416 1349 2 CD
Walter Trout and the Free Radicals
• Livin' Every Day 1999 Ruf Records RUF 1035 CD
• Face The Music (Live) 2000 Provogue PRD 7121 2 CD
• Live Trout (Live) 2000 Ruf Records RUF 7 10347 10512 1 CD
Walter Trout and the Radicals
• Go The Distance 2001 Ruf Records RUF 1067 CD
• Relentless 2003 Ruf Records RUF 1083 CD
• Deep Trout 2005 Provogue PRD 7149 2 CD
• Full Circle 2006 Ruf Records RUF 1117 CD
• Vegas Live 2006 Walter Trout Band Fan Club CD
'Walter Trout'
• Hardcore april 2007 Walter Trout CD
• The Outsider Provouge 26. maj 2008 PRD 7245 2
• Unspoiled by Progress 19.april 2009 Executive Producer: Marie Trout

Kilde: www.bsharp.dk / www.facebook.com/det.sker.i.silkeborg.by

View Event →
SVEN ZETTERBERG BLUES BAND (SWE)
Oct
16
7:00 PM19:00

SVEN ZETTERBERG BLUES BAND (SWE)

»Nordens blues konge«
King of blues and southern soul - Legendary blues & soul man

Kilde: www.svenzetterberg.com

Kilde: www.svenzetterberg.com

Den svenske bluesmand Sven Zetterberg har imponeret det skandinaviske publikum siden begyndelsen af 70'erne med sin guitar, harpe og rå sjælfuld vokal.

Sven blev født i 1952 i Skarblacks, Sverige, og begyndte at spille harmonika i en alder af 12, da han opdagede Little Walter. Hans første band, Telge Blues, blev dannet i 1972 og spillede på den svenske klubscene i en årrække, efterfulgt af dannelsen af Sven Zetterberg og Chicago Express. Dette band, var i ti år toppen af den svenske blues scene og indspillede fire albums - The Blue Solution 1990, Watch Your Step 1991, Permanent Blue 1995, og Steppin' Out i 1996 - før de blev opløst.

Gennem årene har Zetterberg lært af og spillet med et væld af store amerikanske bluesnavne der har optrådt i Skandinavien, herunder Jimmy Rogers, Sunnyland Slim, og Jimmy McCracklin. I 1979 rejste Zetterberg til Amerika, direkte til Chicago, hvor han fik kontakt med flere betydende musikere. Dette kulminerede i 1983-albummet Chicago Blues Meeting. Zetterberg fortsatte med at turnere og udgive plader, herunder hans første soloindspilning Blues From Within på Amigo label i 1999. Let Me Get Over It fulgte i foråret 2001.

Sven Zetterberg er “The Real Deal” og forholder sig seriøst til traditionen og forløser den smukt. Sven er flere gange kåret som Skandinaviens bedste på blues-harp, han er en af de guitarister, der spiller så det ryger fra strengene og han synger, så man tænker på de største af de største amerikanske blues-ikoner, når du lytter til Sven Zetterberg.

Kilde: www.crossroads-vejle.dk
View Event →
Motor City Blues Company (DK)
Oct
3
7:30 PM19:30

Motor City Blues Company (DK)

Foto: www.motorcityblues.bandpage.com

Foto: www.motorcityblues.bandpage.com

Efter tre års selvvalgt Blues-eksil er kernen fra det populære og anmelderroste bluesband Secret Sins tilbage i konstellationen Motorcity Blues Co. Forsanger og guitarist Mike Hecchi har efter stor international succes i andre regi igen fået skrivekløe af et oprindeligt blødende Blues-hjerte og gik med et kompetent hold af musikere og gæster i studiet for at lave et album med udgivelse denne aften og efterfølgende tour i efteråret 2015, som starter på hjemmebanen på Rampelys.
Og det er netop grundstammen fra Secret Sins der udgør denne nye konstellation Motorcity Blues Co., som foruden Mike Hecchi på vokal, parlor-guitar og mundharpe, tæller erfarne Henrik Bakpå slide- og elguitar. Herudover er det Søren Gimm på bas og Kristoffer Lysgaard på trommer der udgør et stilsikkert og dynamisk maskinrum.

OBS! Køber du en billet får du en øl med i prisen, gælder også forsalgsbilletter.

Pladerelease kl. 19.30-20.30 
Koncert kl. 21

Kilde: www.bsharp.dk
View Event →
BIG O & THE BLUE QUARTERS (DK)  &  MEMO GONZALEZ & THE ÖZDEMIRS (US/DE)
Sep
25
7:00 PM19:00

BIG O & THE BLUE QUARTERS (DK) & MEMO GONZALEZ & THE ÖZDEMIRS (US/DE)

BIG O & THE BLUE QUARTERS

&

MEMO GONZALEZ & THE ÖZDEMIRS

Big O & The Blue Quarters

Foto: Ukendt (www.bruunskepakhus.dk)

Foto: Ukendt (www.bruunskepakhus.dk)

Big O & The Blue Quarters som tager udspring i bluesen som den lød op gennem 40- og 50erne.
Inspirationen er delvist fra Chicago; Little Walter, Muddy Waters, Elmore James og Sonny Boy Willamson, men også fra West Coast Jump Blues scenerne hvor "cats" som Bill Jennings, Tiny Grimes og Goree Carter slog deres folder.
Big O & The Blue Quarters er et band med sjæl og historie, trods en lav gennemsnitsalder! Et af Danmarks mest talentfulde bluesbands. .

Memo Gonzalez & The Özdemirs

Foto © Michel Verlinden

Foto © Michel Verlinden

I dækning folkens! Her kommer en 300 punds Tex-Mex dynamite party-maskine der rammer publikum hårdere end Mike Tysons højre hook. Og det er slet ikke usandsynligt, at Memo Gonzalez & The Özdemirs' eksplosive, jordskælvsfremkaldende kombination af autentisk Texas Roadhouse blues med swing og rock 'n' roll påvirkninger kan måles på Richterskalaen!

Ud over musikken, så er Memo's optræden også garant for "one hell of a live performance". Den STORE Texaner leverer et så energisk sceneshow, at det får selv en ung Elvis til ligne en livløs statue. Med bassen nede om knæene, ja næsten anklerne, finder man Erkan Özdemir og på swingende trommer, Levent Özdemir. Sidste mand på holdet er guitarist Kenan Özdemir.
Ankermand i The Özdemirs er far, Erkan Özdemir, kendt som "The Mad Turk" og den store vuggende bassist med den lavt hængende bas. Og i Tyrkiet triller dadlerne åbenbart ikke længere væk fra stammerne end æblerne herhjemme, så på guitar og trommer har han sønnerne; Kenan og Levent. Tilsammen en yderst kompetent rytmegruppe der bliver anvendt som backing af mange turnerende amerikanske solister disse år. I februar havde vi også The Özdemirs på scenen - som backing for Kirk Fletcher (USA).

Kilde: www.crossroads-vejle.dk
View Event →
Chris Grey (US) & The BlueSpand Tommy Schneller Band (D)
Sep
19
7:00 PM19:00

Chris Grey (US) & The BlueSpand Tommy Schneller Band (D)

B`Sharp, dobbelt koncert!

Foto: www.bluespand.dk

Foto: www.bluespand.dk

Chris Grey & The BlueSpand er en af de nyere stjerner på den danske bluesscene. De leverer blues i en moderne udgave, og ved at krydre genren med elementer fra soul & funk, m.m., spiller de sig ind i publikums hjerter. Bandet så dagens lys i foråret 2012, og siden har de spillet talrige koncerter i både Danmark og Tyskland. Det unikke og kreative sammenspil førte til CD udgivelsen “Lotta Love”, der allerede har skabt stor opmærksom blandt branchefolk og radiostationer i USA, Europa, Canada og Australien.

 
Foto: www.europeanbluesunion.com/2013-band/tommy-schneller-ger

Foto: www.europeanbluesunion.com/2013-band/tommy-schneller-ger

Det syv mand store Tommy Schneller Band er for første gang i Danmark. Frontmand Tommy Schneller er en af Tysklands bedste saxofonister og hans stemme minder i den grad om Dr. John. Et rigtig godt live band som behersker alle genre inden for blues og soul. En del priser har bandet høstet, bl.a. 2 x “German Blues Awards”.
Publikum sidder ikke stille på stolene, når de først er kommet i gang. Bladet Penthouse omtaler Tommy Schneller som - Germanys Premier Blue Eyed Groover – og det er netop det hvad han er!

View Event →
Robert Johnson Tribute
Sep
5
7:00 PM19:00

Robert Johnson Tribute

Robert Johnson Tribute

Robert Johnson (1911 – 1938) nåede fra 1936-37 at indspille 29 sange, der fik stor indflydelse på vestlig musik. Især i blues og 60′ernes rock kan den stærke påvirkning ses i genfortolkningerne af Robert Johnsons repertoire.

Flere af Danmarks bedste blues-musikere har fundet sammen for at hylde en af de allerstørste bluesmusikere ved at fortolke alle Robert Johnsons 29 skelsættende sange:

"Alle 29" - en hyldest til Robert Johnson

 

Troels Jensen

TROELS JENSEN er uden tvivl en af Danmarks allerstørste bluesartister og med en lang og imponerende karriere bag sig har han i en menneskealder været med til at definere det danske bluesmiljø, han turnerer aktivt med bl.a. Delta Bluesband.

Troels Jensen modtog prisen “Årets Danske Bluesnavn” i 2002.

 

Nisse Thorbjørn

NISSE THORBJØRN er måske mest kendt med sit orkester Copenhagen Slim Band og for sit samarbejde med John Primer og Lurrie Bell som han spillede med i Chicago første gang i 2003, det er også herfra at han fik tilnavnet “Copenhagen Slim”.
Nisse Thorbjørn slog for alvor sit navn fast i 2009 med udgivelsen af “CPH Slim”, hvor hans samarbejde med bl.a. Peter Thorup og Kira Skov blev tildelt 4 Hjerter i Politiken.

Nisse Thorbjørn modtog prisen “Årets Danske Bluesnavn” i 2009.

 

Kenn Lending

Det er i spidsen for sit super funky blues band, at KENN LENDING er bedst kendt. Men i mange år har han også dyrket sin akustiske guitar, på landets mere intime musiksteder. Samarbejdet med den legendariske bluesmand Champion Jack Dupree og deres fælles 1000 koncerter sammen var det der for alvor etablerede ham som en internationalt anerkendt fortolker af afroamerikansk Blues.

Kenn Lending modtog Copenhagen Blues Festivals Jubilæumspris i 2005.

 

H.P. Lange

H.P. LANGE er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. Som en af de få fortolkere af den akustiske bluestradition, har han siden mid-80’erne spillet mere end 100 koncerter om året i Danmark og udlandet – lige fra små klubber til de store blues & jazz festivaler. H.P. Lange har udgivet 9 cd’er i eget navn. To af dem har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bl.a. for bedste folk-instrumentalist.

H.P. Lange modtog prisen “Årets Danske Bluesnavn” i 2011.

 

Hans Knudsen

HANS KNUDSEN er kendt både i jazz og blueskredse som en yderst kompetent og bredt stilmæssigt funderet pianist – og meget vellidt blandt sine kolleger, kan Hans Knudsen fylde kalenderen med invitationer som gæstesolist eller sideman i mange forskellige blues- og jazzsammenhænge, og han er på alle måder en særdeles aktiv og populær bluespianist og spillemand.

Hans Knudsen modtog prisen “Årets Danske Bluesnavn” i 2014.

Kilde: www.crossroads-vejle.dk
View Event →
Jul
5
3:00 PM15:00

Shaky ground & Lloyd Jones (DK / US)

Denne søndag optræder Shaky Ground & Lloyd Jones i Skyttehushaven.

Den amerikanske sanger og guitarist Lloyd Jones har fundet sig de helt rigtige musikalske legekammerater i danske shaky ground, og efter 2 fantastiske skandinaviens turnéer indenfor et år, er konstellationen igen samlet i juli 2013.

Lloyd Jones har i mere end 25 år været en af det nordvestlige USA’s mest markante skikkelser inden for blues-musikken, ikke kun som sanger og guitarist, men ligeså meget som sangskriver for store og etablerede navne i branchen som: Charlie Musselwhite, Clarence Gatemouth Brown, Tommy Castro,Coco Montoya, Earl King og Joe Louis Walker! Der alle har indspillet Lloyds sange og været med til at ”making it a livin” for Lloyd Jones, som man siger på de kanter!

Lloyd Jones udsendte for et par år tilbage hans seneste og 8. album med titlen ”Doing what it takes”, et album som i mere end 5 uger befandt sig på 1. pladsen på den amerikanske blues radiohitliste ”Bluesville”!

Danske Shaky Ground har i næsten 25 år været blandt de mest benyttede backing bands i roots genren i danmark - og listen af solister som bandet har indspillet, turnéeret og samarbejdet med tæller bl.a.: Henning Stærk, Henning Kvitnes, Søren Sko, Ester Brohus, Michelle Birkballe, Poul Krebs, Peter Belli, Haugaard & Nørbygaard, Rock Nalle, Link Wray, Dan Baird, Seth Walker, og senest altså Lloyd Jones.

Shaky Ground band medlemmer:

Jan Mols - Guitar & vokal
NO Thorning - Keys
Erik Lodberg - Trommer
Jakob Skytte - Bas
Ulrik Bust - Sax
HC Erbs - Trompet

Gæst:

Lloyd Jones - Guitar & Vocal


View Event →
May
29
7:30 PM19:30

Big Creek Slim & Band

Big Creek Slim makes Blues history come alive, in a raw, authentic and present way.

Big Creek has a voice and feelin' without equal and plays lowdown blues inspired by Muddy Waters, John Lee Hooker and Lightning Hopkins. When you hear him sing, you get a shock ... it goes straight in - is raw and present - he captivates his audience!

Big Creek Slim won the 2013 award for best blues act in Denmark at the Danish Blues Challenge. He is a true Blues Hobo and has lived and hoboed around in Louisiana, Mississippi, Arkansas, Alabama and Tennessee for several years. Over the last ten years he has developed his own style, which has deep roots in the black blues. Countless trips with the guitar has taken him far and wide, and he is now living in Brazi , where he plays blues in clubs, bars and on the street.

Source: www.crossroads-vejle.dk

View Event →
Kent Thomsen and Friends (DK)
May
8
7:30 AM07:30

Kent Thomsen and Friends (DK)

Kent Thomsen sammensætter sit dreamteam anno 2015

"En indædt, sprudlende og menneskelig aften med gammeldaws,
elektrisk Chicago-blues, fyldt med nerve, varme, nærvær
og plads til begejstring.
"

KENT THOMSEN & FRIENDS, 2015: EKSKLUSIVT for Bluesforeningen CROSSROADS

Så er det tid til endnu en blå overraskelse:
Kent Thomsen sammensætter et ønskehold til én enkelt eksklusiv koncert for CROSSROADS.

Gamle eller unge medspillere, nye eller kendte navne, blandede blå bolscher, vi ved det ikke, intet er sikkert alt kan ske. Det eneste vi dog er helt sikre på er, at det bliver blåt og godt!

Vi husker endnu Grarup:Stenholm:Thomsen fra senest, en fantastisk oplevelse, som tog alle med storm ... på en varm, nærværende og super-swingende tur i grænselandet mellem kirken og kroen.

Så blev det officielt, hvem der er Kent Thomsens venner denne gang:
Solisten er L.P. Simonsen, sanger, guitarist og en fremragende fortolker af The Blues. Han er bosiddende i København, men er såmænd oprindeligt fra Engesvang, så han og Kent Thomsen har begge rødder i den jyske, sandblandede muld. Og det bærer musikken og sangen måske præg af:
 Det rå, upolerede, lige-fra-hjertet, direkte, forståelige, rene, indædte udtryk.
 Med det bid og den personlighed, der skal til
.

Resten af holdet består af gamle drenge, der har demonstreret deres livslange kærlighed til The Blues gennem de seneste 30 år:

Martin Jønsson: orgel og klaver.
Erik "Knasen" Sandager: bas
Claus Daugård: trommer
og selvfølgelig Kent T. på guitar.

Når tæppet går, kan vi altså præsentere gammeldaws, elektrisk Chicago-blues, med nerve, varme, nærvær og plads til begejstring. En indædt, sprudlende og menneskelig aften, der kan karakteriseres med L.P. Simonsens (næsten) egne ord:
"The Blues ain't nothing, but a bad man feeling good!"

Kilde: http://www.crossroads-vejle.dk

View Event →
Hans Theessink  Terry Evans (NL/US)
May
1
8:00 PM20:00

Hans Theessink Terry Evans (NL/US)

Hans Theessink and Terry Evans are two thoroughbred musicians, two musical heavyweights that inspires audiences at sold-out clubs and concert halls time after time. Both show a great feeling and teamwork with their deep voices and brilliant guitar playing, they create an atmosphere that captivates the audience. Both of them, they are an institution when it comes to the design of delta blues and roots music.

Theessink has in his long career, recorded no less than 30 albums, a song book, a teaching video and DVD.

Evans has also recorded some albums and is known from his work as a backing vocalist for himself Ry Cooder. He has also appeared on recordings by John Lee Hooker, Eric Clapton, Pops Staples and John Fogerty. Evans's voice is "Mississippi Magic", the real thing. With him in the baggage they have their current CD "True and Blue".

Audiences can expect undoubtedly a huge experience with the two gentlemen. The concert should be regarded as the highlight of B'Sharps spring.
View Event →
Apr
18
8:00 PM20:00

Tony Vega (US) and Kai Strauss (D)

I have been an admirer of Kai Strauss ever since I heard him on the first Memo Gonzalez plate back around 2001-2002. I'm excited and honored to play with this guy. If you have not already done so, check him out! "
 - Tony Vega

Welcome to a completely new, intercontinental and scary competent, blue guitar-connection; TONY VEGA & KAI STRAUSS. Both well-known among Danish blues fans from many years of touring. Tony Vega with his own band since 2002, while Kai Strauss has committed himself to the Danish scenes even longer. This not least, as part of Memo Gonzalez & The Bluescasters.
As handpicked Danish backing the choice fell on the rock-solid Henrik Poulsen and Mads "Tiny" Andersen, who have passed their backing exam with special distinction after several trips with the right "backing discerning" Alan Haynes. They have also previously been backing for Kai Strauss on a tour as "Kai Strauss Electric Blues Allstars". It will be a reunion they are all looking forward to, like Tony very much looking forward to playing with them. And dear audience, I can well rejoice. It is a Actionpacked quartet of really convincing LIVE performers.
Tony Vega
Tony Vega was born in Chicago but raised in Houston, Texas. A guitar-playing older brother lured Tony to play guitar at the age of 13. A few years later, after a chance meeting with none other than Albert Collins in a guitar business at the Heart of Texas Music Festival in Austin, Tonydecided to devote his life to play blues guitar. "Immediately after I met him, bought my first blues record -" Albert Collins Live in Japan "says Vega." Since then, everything has been the Blues. "
In 1997 he stood for the first time in front of his own Tony Vega Band, which from the start has been characterized by a masterful delivery of "red-hot and bone shaking blues". More lineup changes have led to its current blues power trio form with Vega as guitar virtuoso and singer.
An authentic expression gave him several "Houston Press Blues Awards" "2008 - Best Guitarist" / "2007 - Best Male Vocalist" / "2004 - Best Blues" / "2002 - Best Contemporary Blues" / "2001 - Best Blues"
... But the biggest award of all was when none other than Mr. ZZ TOP - Billy Gibbons - said:
 "Tony Vega is a MONSTER!"
Kai Strauss
Kai Strauss is not raised in Texas, but is from Osnabrück in Germany. Listening to his guitar playing alone , one would be led to believe he was a full-blooded Texan. Kai Strauss is among many "blue guitar afficionados" considered one of Europe's most authentic in the Texan "no bullshit style" known from masters such as Jimmie Vaughan, Anson Funderburgh and an early Ronnie Earl and others. For the same reason it was also a difficult thrilled Tony Vega who without hesitation said "OH YEAH! Man, are you kiddin' me. I have been following Kai for years, and will LOVE to play with him.

Source: http://www.crossroads-vejle.dk/

View Event →
Apr
9
8:00 PM20:00

Ole Frimer Band & Special Guests (DK/US/DE)

Den århusianske sanger og guitarist Ole Frimer er mest kendt som en dedikeret bluesmand med en fortid i legendariske Blue Junction og et tæt samarbejde med Peter Thorup. Men her på sine 'voksne dage' har han følt trang til at udfordre de 'blå rammer' og udgivet det meget alsidige og dansksprogede album BLÅLYS. Som titlen antyder er der stadig blå toner iblandt, men også tilsat elementer fra rock, jazz og fusion.

Denne nye progressive stil er skabt i selskab med en håndfuld topklasse musikere i Palle HjorthClaus Daugaard og Jesper Jesper Frost Bylling. De udgør også LIVE holdet denne aften, hvor de vil lægge ud med at spille samtlige numre fra BLÅLYS. Men i andet set, vil der ikke alene blive gravet dybt i Ole Frimers omfattende og mere bluesede bagkatalog, men tilmed blive inviteret internationale gæstesolister på scenen.

Texanske Tony Vega og tyske Kai Strauss skal spille hos CROSSROADS i Bygningen d. 18. april, som et led i en længere europaturné. Men da de har denne ene aften ledig i tourkalenderen, syntes Ole Frimer det var hyggeligt at invitere dem til at 'jamme med' på et par numre mod slut, som en lille opvarmning til deres koncert hos CROSSROADS en uge senere.

Glæd jer til både det, og ikke mindst, at høre de smukke sange fra BLÅLYS som har fået ørerne slået ekstra ud hos en bred anmelder skare.'. Se bare 'stjerneregnen' herunder, og gør dig selv den tjeneste, at gi den vedhæftede videosingle et lyt 'Single City'.

BT ★ ★ ★ ★ ★ ☆
Bibzoom ★ ★ ★ ★ ★ ☆
Aarhus Stiftstidende ★ ★ ★ ★ ★ ★
Fyens Stiftstidende ★ ★ ★ ★ ☆ ☆
Lydtapet ★ ★ ★ ★ ☆ ☆
Radio Aalborg ★ ★ ★ ★ ★ ☆
Midtjyllands Avis ★ ★ ★ ★ ☆ ☆

Kilde: Bygningen, Vejle.

View Event →
Viggo Sommer and his Backhowlers (DK)
Mar
13
9:00 PM21:00

Viggo Sommer and his Backhowlers (DK)

Vestjysk Blues and tall tales

Viggo Sommer Pressefoto

Viggo Sommer Pressefoto

Vestjysk Blues and tall tales

Viggo Sommer is known and loved for his different "hats", from the trio "De Nattergale" and television Advent Calendars "The Advent Calendar", "CWC Canal Wild Card" and various films and television shows. He is best known as potato farmer Oluf Sand and Christmas Goblin Fritz in "The Advent Calendar". But otherwise Viggo Sommer also is an obvious and reflective entertainer, who live is mastering the art of a moving musician and humorous on his own. He gets the audience in the City Café now a unique opportunity to experience when the entertainer performs and tell tall tales on Friday. 13 March at. 21:00.

Viggo Sommer is simply always in top condition and always ready to get his audience into laughing. He has run into two of Denmark's best side-musicians, Ulrik Bust and NO Thorning, and it celebrates with his intimate, humorous and through musical show featuring solid songs in a blues-root and lots of western Jutland anecdotes and regulars fibs, told with the familiar, understated humor and the twinkle in his eye.

Text translated from www.byenshus.com

View Event →
Latvian Blues Band (LV)
Feb
28
7:30 PM19:30

Latvian Blues Band (LV)

One of Europe's top blues bands
- A 6 man Latvian "Chicago Style" power blues band.

LATVIAN BLUES BAND
If you've ever experienced B.B. King, or is a fan of The Blues Brothers, you know how a fat backing band should sound; served Chicago Style.
This is exactly how Latvian Blues Band sounds, when they unfold in a full toned defense that blues is anything but sad music!

This evening we hear the boys from Riga as the one-piece band they are - the whole package comes with genuine soul, the greatest joy shining out of everyone's eyes and delivered far beyond the stage!

With Janis "Bux" Bukovskis as frontman and musical anchor man, it's guaranteed both excellent showman -ship and extremely competent leadership of fun in the blues kitchen.
When the blues menu from Lithuania is served, we are offered at sounding brass soup for starters, crunchy drumrolls with shuffle - tuck in the middle and heavy rocking bass ad libitum, then foaming beer in the stomach.
For the main course served the golden Wrapps from center -stage, garnished with great guitar riffs in strong gumbo goodness from which Bux directs his musical co-hosting, with equal parts overview and ability to go deep.
The entire menu is served, of course, Chicago -style, with bootleg moonshine best draining from the blues bottles, during the 12 bars long Blues bar.

With Latvian Blues Band in blues - party- kitchen, none goes home hungry!
And - it is a guarantee that only a band with six musical Michelin stars can make!
View Event →
Esben Just - Helt Normal (DK)
Feb
26
7:30 PM19:30

Esben Just - Helt Normal (DK)

Esben Just - Helt Normal

Esben Just - Helt Normal

In his new show "Helt Normal" will Esben Just try to convince, if not others as himself, that he is perfectly normal. That there is nothing wrong in posing bare-chested and 
having two thumbs on a press photo. To Esben's love for music as it exists just south of the heart, is the only way to salvation. Esbens way to attack a grand piano and a 
microphone at the same time, is "the way the goat has to be shaved" on. And Esben can 
tell a story, so that you believe in it. Self-confidence, charm and craftsmanship, running it home for Esben which, because of his time in the "trio", he is said to be an 
extremely competent entertainer.

What can we say? Audiences can expect another great evening.
View Event →
Kirk Fletcher featuring The Özdemirs (USA & D)
Feb
6
7:30 PM19:30

Kirk Fletcher featuring The Özdemirs (USA & D)

Kirk Fletcher is a name you will recognize if you just move slightly in the blue universe. Especially among musicians, and again especially among guitarists ; yes then you will only encounter nothing but appreciative and respectful nod.  

Of many things a star guitarist considered as one of today's best and most exciting new interpreters of blues guitar. Appointed by several nobiliteter as the world currently best blues guitarist... 

Kirk has recorded and toured with numerous bands and soloists . These include icons such as Al Blake, Charlie Musselwhite , and not least Kim Wilson , who also was the way to a place as lead guitarist in THE FABULOUS THUNDER BIRDS .

Kirk Fletcher was born and raised in Southern California and have never felt anything other than that he was living playing guitar since he was 8 years got the first guitar in hand. Along with his brother Walter , he played for worship every Sunday in his father's church , but it was not only gospel he got into with breast milk for her brother Walter introduced him to all kinds of music on the family gramophone when the parents were out! Everything from Jimmi Hendrix to Steely Dan became the foundation of the talented gentleman who started his real career in a jazz band that toured in California for a few years . When Kirk one day was presented to Robben Ford and his wonderful tone , he was totally sold , and the rest is history . 4 years as guitarist in The Fabulous Thunderbirds gave earnest Kirk wings and since then he has been passing another blues juggernaut , The Mannish Boys, but today it solo career which becomes the first priority .

View Event →
Ole Frimer Band (DK)
Feb
4
7:00 PM19:00

Ole Frimer Band (DK)

Ole Frimer Band

Ole Frimer Band

The singer and guitarist Ole Frimer is, with his unique "flesh to string" - technique, both nationally and internationally award-winning. By 2011, when he received BankNordiks Honorary Award for his many years on the Danish and international music scenes. With a past in the legendary Blue Junction and a past in close collaboration with Peter Thorup, Ole Frimer is today touring with his own band, where he perhaps more than ever is looking for ways to build bridges within elements of the music.

Danish -language texts is gaining more and more ground in the concert repertoire, but there is obviously still plenty of room for blues traditions. The band is now one of the busiest in Denmark when it comes to the blue universe, with concerts at Skanderborg Festival, Malmö Festival, Roskilde Jazz Festival, Nibe Festival, Copenhagen Blues Festival and many many more.

The main sources of inspiration are to be found in the southern United States. In particular, the Texas - blues taken its toll, but also Tex-Mex and soul artists have influenced his musical development. In this context, it is almost inevitable to mention his collaboration with American Alan Haynes, with whom he in the autumn of 2014 set up a good 14 days long tour to the delight of a total thrilled Danish blues audience.

Ole Frimer is today one of Denmark's most prominent blue figures with large audiences everywhere. With 9 mainly self-composed CDs behind him, Ole Frimer gained international recognition and experience. In 2001 he was with the band Blue Junction, as the first Danes ever, awarded the American Real Blues Award in the category "Best Live European Blues Recording" and in 2004 the award for "Best Foreign Blues Act". With the same band, he received the Danish Music Awards - Folk 2008 award for "Best Danish Blue Album". The current album "Blålys" was later nominated for the award as "the Year Blue Publishing" at the Danish Music Awards - Folk 2014.

Source: http://www.hq.dk

View Event →
The Pocket Players (DK)
Dec
27
9:30 PM21:30

The Pocket Players (DK)

The Pocket Players is a new blues band from Aarhus which, however, consists of old favorites. The band's absolute pivotal point and cornerstone is guitarist and singer Ole Bech, as with a rare seen energy and empathy raw, honestly and beautifully sings and plays "The Blues" - every time. Comprising The Pocket Players of Palle Hjort (Savage Rose) on organ, Søren Poulsen (Peter Sommer) on drums and Henrik Poulsen (Johnny Madsen) on bass.

The Pocket Players - Combination Boogie

View Event →
Big Creek Slim @ HeadQuarters
Dec
3
7:00 PM19:00

Big Creek Slim @ HeadQuarters

This evening it is time to present the Danish participation at the European Blues Challenge in Riga earlier this year 
Big Creek Slim ,or Marc Rune as he really is baptized ,has a voice ,feeling and sense of Afro- American blues unparalleled. He is an outstanding musician on stage ,where as it were enthralled by the raw, unpolished and especially very present performance
He originally comes from the Ikast region ,where the weststerly shallower streams according to local sources has inspired the name. But an early meeting with blues and especially inspired by singers such .Muddy Waters ,John Lee Hooker and Lightnin ' Hopkins immediately changed this young musician's life. Big Creek Slim is today a true Blues Hobo which for several years has lived and lambasted around the US states of Louisiana Mississippi ,Arkansas, Alabama and Tennessee.

In the past 10 years he has developed his own style ,which has deep roots in the early American blues .Countless trips with the guitar has brought him to many, and he is now living in Brazil, where he plays the blues at taverns, clubs and on the street - that is full time. Periodically, he, however is in DK, as was the case in the late summer of this year, where he appeared on the Blue Festival in Aalborg, moreover, with the evening's excellent orchestra in the back.

All the while the booking of this concert has been confirmed already back in the early summer of 2014 there in October, however, ticked news into the Danish blues scene that a really fine visit from California, USA was:
One of the currently most interesting artists and agents of acoustic blues people, Nathan James is coming to Denmark, and he will naturally participate in this concert. Nathan James has toured in Denmark several times, including with musicians from Big Creek Slim Band and he has indeed played a concert in Aarhus Blue Association back in 2011 in connection with spring Blue Weekend. He has especially appeared on the Spot Festival in 2008, where he and harmonica player Ben Hernandez literally got the crowd on their feet and thus kicked down the door of the American country blues, folk blues, RAG fingerstyle music - traditional as original. Fore more info: www.nathandjames.com

Aarhus Blue Association is looking forward to presenting these skilled blue people together as a quintet, the audience in Aarhus. The evening's line-up is:

Big Creek Slim : Vocal / Guitar

Peter Nande : Mouth Hare / vocals

Paul Junior: Bass

Jen Kristian Dam: Drums

Nathan James : Vocals / Guitar
View Event →